egitaar

Gitaarles (modern)

De gitaarlessen worden verzorgd door onze docent Menno Bonnema.
Je kunt les krijgen op de elektrische gitaar maar ook op de western gitaar.

egitaar1

Hoe wordt er les gegeven?
Allereerst wordt er gekeken naar de wensen en mogelijkheden van de leerling. Van daaruit worden de lessen op maat gemaakt, voor iedere leerling is dat verschillend. Het plezier in het muziek maken staat voorop. De docent stimuleert het leerproces op een ongedwongen manier. De mogelijkheid bestaat om 4 niveau’s te halen: A, B, C en D maar dit is niet verplicht.

Moet ik eerst beginnen op de klassieke gitaar?
Veel leerlingen starten op de klassieke gitaar en maken later de switch naar elektrisch. Dat is prima, je leert de juiste speelhouding, toonvorming, aanslag met de vingers van de rechterhand, notenlezen enz.
Echter, wanneer de interesse meteen al ligt bij de elektrische gitaar en niet bij de klassieke gitaar, dan is het beter om meteen te kiezen voor de elektrische gitaar, ongeacht je leeftijd. Het is namelijk een totaal ander instrument.

Is notenlezen verplicht?
In de eerste fase ga je de basiskennis leren van het notenschrift waardoor je al snel een uitgeschreven, eenvoudige melodielijn kunt spelen. Daarnaast zullen we ook het Tabulatuur systeem (TAB) gaan gebruiken. Dit is een systeem wat speciaal is ontwikkeld voor snaarinstrumenten en wat zeer goed werkt. Het notenschrift blijven we gebruiken en dan met name voor ritmisch lezen, bijvoorbeeld voor het ritme van een slaggitaar partij. De meeste partijen die je meekrijgt van de docent zijn een combinatie van notenschrift en tabulatuur. Verder zullen we heel veel op gehoor gaan doen.

Lesinhoud
De basiskennis die nodig is voor het bespelen van de elektrische gitaar is in het begin natuurlijk een belangrijk onderdeel van de les. Hiervoor gebruiken we een methode aangevuld met losse oefeningen en speelstukken. Zodra je de basiskennis onder de knie hebt kunnen we gaan kijken welke (muziek)richting we uit gaan. Voor elektrisch gitaar zijn de belangrijkste stijlen blues, rock & roll, rock, hardrock, funk en metal. Wil je het instrument ècht goed leren bespelen dan is de beste manier om te beginnen bij het begin: the blues. Je leert o.a. om te improviseren op het blues schema, gebruik makend van de mineur pentatonische en/of de blues toonladder. Van daaruit kun je je dan verder ontwikkelen.

Op welke niveaus wordt er lesgegeven?
Van jong tot oud en van beginner tot gevorderd.

Op welke dagen wordt er lesgegeven?
Op dinsdag (middag en avond).

Hoe kan ik kennismaken?
Je kunt een gratis en geheel vrijblijvende proefles aanvragen. Dit is tevens een goede manier om antwoord te krijgen op al je vragen. Meldt je aan via het aanmeldformulier.

Hoe kom ik aan een instrument?
Mocht je nog geen instrument hebben, wacht hier dan nog even mee. Je docent kan hierover deskundig advies geven en eventueel bemiddelen bij aanschaf van een (2e hands) instrument. Voor de eerste lesweken is er vaak wel een leeninstrument beschikbaar.

Lesvormen en Tarieven:
Jonger dan 21:
• 20 minuten per week, individueel, € 525,- per jaar.
• 30 minuten per week, individueel, € 787,- per jaar.
• Duoles* 30 minuten per week, individueel, € 394,- per jaar.
• Knipkaart (10 individuele lessen van 30 minuten), € 207,-

Belangrijk!
De hierboven genoemde tarieven voor leerlingen onder de 21 jaar zijn zonder BTW. Alleen wanneer je ouder bent dan 21 jaar, wordt er 21% BTW in rekening gebracht. Dit komt neer op onderstaande bedragen.

21 jaar en ouder:
• 20 minuten per week, individueel, € 635,- per jaar. 
• 30 minuten per week, individueel, € 953,- per jaar.
• Duoles* 30 minuten per week, individueel, € 476,- per jaar.
• Knipkaart (10 individuele lessen van 30 minuten), € 251,-

* Duoles kan alleen wanneer er voldoende aanmeldingen zijn van leerlingen die op een vergelijkbaar niveau zitten en die qua leeftijd bij elkaar passen.
Bovenstaande tarieven gelden voor seizoen 2017/2018. Wijzigingen voorbehouden.
Betaling mogelijk in 1 of 2 termijnen. Andere lesvormen zijn in overleg mogelijk.

Ga naar boven