Slotconcert Muziekschool 2017

Slotconcert 2017Zaterdag 24 juni 2017, 19.30 uur: het jaarlijkse slotconcert van de Muziekschool Zeewolde ging van start voor een afgeladen zaal in theater De Kluit. De presentatie werd verzorgd door Merel Leijen, harpdocente van de muziekschool.

De avond werd geopend door het slagwerkduo Coen van Baalen en Nzuzo Kerkhof die Crazy House vertolkten op een manier die de titel alle eer aan deed: het dak ging er gelijk al af! Na dit ritmische geweld kon het contrast niet groter zijn: een 6-koppig dwarsfluitensemble onder leiding van docente Sari Straatsma, bracht het stuk Zin in Suikerspin van Jacob de Haan. Kort maar krachtig passeerden diverse muzikale thema’s de revue en boeide de zaal met milde fluitklanken.

Vervolgens werd de zaal getrakteerd op het gitaarensemble onder leiding van docent Harm Martens. De diversiteit in stijlen leverde een afwisselende presentatie op door stukken als Tango en Maskarade. De zangbijdrage in It Ain’t Me maakte het muzikale plaatje compleet.
In Baroque Flamenco hoorden we de omspeling van een barok thema uit de tijd van Marie Antoinette. Het werk kreeg een getalenteerde, stijlvolle, trefzekere en ontspannen uitvoering door Suzanne van Huizen. Een veelbelovende musicienne!

En voort ging het met Piano Man van Billy Joel. Het stuk gaat over gasten in een bar die de pianist aanmoedigen om te spelen. Dat liet de pianist van de band, Coen van Baalen, zich geen twee keer zeggen. Het stuk kreeg een mooie sfeer in precies het goede tempo en stond op die manier garant voor een ontspannen luisterervaring.
Melanie (dwarsfluit) en Judith (piano) Ilmer speelden vervolgens Orientale van C. Cui. Het stuk vraagt veel van de spelers met betrekking tot timing, klankleur en dynamiek. Opvallend waren de mooi uitgespeelde muzikale zinnen, een verzorgde fluitklank en dito piano begeleiding.

Na de milde dwarsfluit kwam de heldere klank van de trompet aan bod: Wilma Koekoek speelde met haar docent Henk Buurman achtereenvolgens Blue Band van Jacob de Haan, Menuetto Antico en Ridderduel van Jan van der Roost. Door de verschillende stijlen gaf het een leuk beeld van de mogelijkheden van de trompet. Lekker pittig geblazen!
Het laatste stuk voor de pauze was Perfect van Ed Sheeran en stond vanaf de eerste toon als een huis, knap gezongen door Elisa Foppen en smaakvol begeleid door Finn Mulder, Jozua Dieleman en Alexander Stakenburg. Met deze uitvoerenden is het ontspannen luisteren “Opnemen!” schoot er door me heen. Perfect klonk echt perfect!

Na de pauze klonk Arabesque van Claude Debussy door Ruben Huisman stijlvol en trefzeker gespeeld. De ”muziek met kleur en in de vorm van bladeren en spiralen” kwam dankzij de muzikaliteit van Ruben en zijn pianistische vaardigheden goed tot haar recht.
In Paper Thin konden we Elisa Foppen voor de tweede maal deze avond beluisteren. Het zelfvertrouwen en volle inzet dwongen respect af. Ze gaf hiermee nogmaals haar muzikale visitekaartje af als performer, petje af!. Elvira Hofman (piano) en Jozua Dieleman (toetsen) gaven haar een muzikale en trefzekere ondersteuning.

Ondanks de vallende herfstbladeren en de verloren liefde in Autumn Leaves, kreeg het stuk geen dramatische maar een swingende uitvoering met een mooie sound van gitaren en slagwerk. Muzikaal en relaxed gebracht!
In Love on the Line hoorden we twee performers die de melancholieke en dromerige sfeer in dit stuk precies wisten te raken: Dagmar van der Meulen piano en Jozua Dieleman toetsen. Wat kun je daar nog over schrijven: gewoon lekker luisteren!
Guantanamera kreeg een trefzekere en boeiende vertolking door het harpensemble van docente Merel Leijen. Opvallend was het “Grease” thema aan het begin maar er werd ons verzekerd dat het toch echt om deze evergreen ging.

Groovy Reeds werd geschreven voor het saxofoon en klarinetensemble van docent John Leenders. Dertien leerlingen op veel verschillende niveaus konden hierin meespelen. Het totaal gaf een volle ensemble klank en de naam van het stuk werd alle eer aangedaan. Knap gecomponeerd en uitgevoerd!

De avond werd afgesloten met Ain’t Nobody van Chaka Kan. Het werd een swingend en spetterend slot van een zeer geslaagd slotconcert.

Wil je ook leren hoe je een instrument kunt bespelen of wil je leren spelen in een band of orkest? Kijk dan voor meer informatie op deze website. Tot ziens bij ons volgende concert!

KLIK HIER voor een prachtig fotoverslag, gemaakt door Jozua Dieleman

 fb logo small

Agenda

Open Dag Muziekschool
Zaterdag 11 mei 2019
Kerkplein 18
10.00 - 14.00 uur

Slotconcert Muziekschool
Zaterdag 6 juli 2019
Theater De Kluit
Aanvang: 19.30 uur

 

Quote

Fantastisch die AMV lessen. De kinderen genieten er echt van!

Docent basisschool

popschool

Bij onze Popschool kun je lessen volgen voor elektrische gitaar, basgitaar, toetsen, drums en natuurlijk zang.
Naast individuele lessen zijn er ook popworkshops waarin je samen met andere leerlingen een bandje vormt.

mms 250x250
Ga naar boven