Verdwijnt de muziekles uit de klas?

AMV - STOP DAT NIETHet college van burgemeester en wethouders kondigde vorige week aan te willen bezuinigen op de Algemene Muzikale Vorming (AMV) in Zeewolde. Het college stelt voor de subsidie voor de lessen AMV op de Muziekschool vanaf 2020 stop te zetten.

De subsidie voor de muzieklessen op de basisscholen wil de gemeente halveren. De basisscholen moeten dan zelf de andere helft aanvullen. De scholen hebben hier echter geen geld voor en als de de bezuinigingen op de subsidie voor muziekonderwijs doorgaan zullen de muzieklessen op de scholen waarschijnlijk verdwijnen. 

De gemeenteraad in Zeewolde moet nog een definitief besluit nemen over de bezuiniging. Het bestuur van de muziekschool, gesteund door de directies van de basisscholen, hoopt de gemeenteraad er van te kunnen overtuigen dat het AMV onderwijs behouden moet blijven. Zij gaan hierover in gesprek met de verschillende fracties in de gemeenteraad.

De basisscholen zijn al in actie gekomen voor het behoud van de muzieklessen, de leerlingen zingen het lied 'STOP DAT NIET'. 

Omroep Flevoland sprak met voorzitter René van Schajik over de plannen van de gemeente:

 fb logo small

Agenda

Open Dag Muziekschool
Zaterdag 11 mei 2019
Kerkplein 18
10.00 - 14.00 uur

Slotconcert Muziekschool
Zaterdag 6 juli 2019
Theater De Kluit
Aanvang: 19.30 uur

 

Quote

Fantastisch die AMV lessen. De kinderen genieten er echt van!

Docent basisschool

popschool

Bij onze Popschool kun je lessen volgen voor elektrische gitaar, basgitaar, toetsen, drums en natuurlijk zang.
Naast individuele lessen zijn er ook popworkshops waarin je samen met andere leerlingen een bandje vormt.

mms 250x250
Ga naar boven