Klas bouwt zelf een orgel

foto krantAfgelopen week heeft meester Frank Boerrigter van Muziekschool Zeewolde een fantastisch project gedaan op de Christiaan Huygensschool. De kinderen werken op deze school in thema’s. Frank probeert zijn muzieklessen op deze thema’s aan te laten sluiten.

Toen hij te horen kreeg dat de kinderen gingen werken rond het thema ‘architectuur’ kwam hij al snel met het idee om het ‘doe-orgel’ van orgelkids.nl te gebruiken. Dit ‘doe-orgel is speciaal gemaakt voor educatieve doeleinden en sluit perfect aan op het thema: het orgel maakt vaak deel uit van een (kerk-)gebouw. Het is een groot instrument waarvan de constructie gelijkenis vertoont met die van een gebouw. Zo werd er een AMV-les gebruikt om de kinderen kennis te laten maken met het orgel.

In groepjes werd er aan verschillende onderdelen gewerkt. Ieder groepje mocht een stukje van het orgel bouwen, gemaakt van allemaal losse onderdelen. Daarnaast werd er informatie over het orgel opgezocht en een muurkrant samengesteld. Zo konden alle kinderen met hun ogen, hun handen en uiteindelijk hun oren ervaren wat een orgel is, hoe het werkt en hoe het klinkt.

Tot slot mocht iedereen even op het orgel spelen. Hier waren steeds twee kinderen voor nodig, één die de lucht in het orgel pompte en één die de tonen aansloeg. Iedereen genoot van dit muzikale architectonische project.

 fb logo small

Agenda

Open Dag Muziekschool
Zaterdag 11 mei 2019
Kerkplein 18
10.00 - 14.00 uur

Slotconcert Muziekschool
Zaterdag 6 juli 2019
Theater De Kluit
Aanvang: 19.30 uur

 

Quote

Fantastisch die AMV lessen. De kinderen genieten er echt van!

Docent basisschool

popschool

Bij onze Popschool kun je lessen volgen voor elektrische gitaar, basgitaar, toetsen, drums en natuurlijk zang.
Naast individuele lessen zijn er ook popworkshops waarin je samen met andere leerlingen een bandje vormt.

mms 250x250
Ga naar boven