Classic Express voor de tweede keer naar Zeewolde

classic express3Sinds 2007 toert het Prinses Christina Concours langs de Nederlandse basisscholen met de Classic Express, de eerste rijdende concertzaal ter wereld. De Classic Express is een enorme trailer die kan uitschuiven tot een concertzaal met ruimte voor ongeveer 35 kinderen. Binnen staan zitjes voor de kinderen en er is een klein podium waar de muzikanten en de presentator kunnen plaatsnemen. Hier staat ook een vleugel.

De sfeer in de Classic Express is die van een andere wereld. classic expressDe kinderen betreden een lichte en rustige ruimte: het is nu tijd voor even iets heel anders, het is tijd voor mooie muziek. Met speciale lichten en videobeelden zal de werking van de muziek worden versterkt. Alle klank en geluid in de rijdende concertzaal wordt gereguleerd met een elektro-akoestisch systeem, dat zelfs de akoestiek van het Amsterdamse Concertgebouw kan nabootsen.

classic express2In de week van 23 – 27 april 2012 komt de Classic Express, op uitnodiging van de Muziekschool en mede mogelijk gemaakt door de subsidie van de gemeente, naar Zeewolde. In deze periode nemen 14 groepen met kinderen van de basisscholen uit Zeewolde plaats in de Classic Express. Op deze manier wil de Muziekschool een grote groep kinderen nader kennis laten maken met klassieke muziek.

Is er voor uw kind dit schooljaar geen plaats in de Classic Express of wil uw kind na een bezoek aan de Classic express meer? Kom dan naar de Open Dag van de Muziekschool op Kerkplein 18, op zaterdag 16 juni (van 10:00 – 13:00 uur).

 Meer informatie over de Classic Express? Kijk op de website: www.classicexpress.nl

 fb logo small

Agenda

Open Dag Muziekschool
Zaterdag 11 mei 2019
Kerkplein 18
10.00 - 14.00 uur

Slotconcert Muziekschool
Zaterdag 6 juli 2019
Theater De Kluit
Aanvang: 19.30 uur

 

Quote

Fantastisch die AMV lessen. De kinderen genieten er echt van!

Docent basisschool

popschool

Bij onze Popschool kun je lessen volgen voor elektrische gitaar, basgitaar, toetsen, drums en natuurlijk zang.
Naast individuele lessen zijn er ook popworkshops waarin je samen met andere leerlingen een bandje vormt.

mms 250x250
Ga naar boven