Blaas-Toets-Snaar

toets-blaas-snaarVanaf vorig schooljaar is er een nieuwe invulling voor het tweede jaar van de AMV. Deze cursus is een uitstekend vervolg op de AMV 1 cursus met het klokkenspel. Het bouwt voort op de opgedane ervaring/notenkennis van AMV 1 maar geeft een nieuwe prikkel en uitdaging.

AMV2 is bedoeld voor kinderen van groep 4-6 die vorig jaar AMV 1 gedaan hebben. Voor veel kinderen is het toch belangrijk om een “echt” instrument te spelen. Deze cursus geeft ze deze kans. Ze krijgen verdeeld over drie periodes drie verschillende instrumentjes mee naar huis:

Periode 1: Blokfluit:
Veel kinderen kiezen uiteindelijk voor een blaasinstrument. Op de blokfluit kan een basis gelegd worden voor het spelen op bv. saxofoon, dwarsfluit, klarinet, hobo.
Periode 2: Mini Keyboard, 32 toetsen.
Het keyboard ziet er stoer uit en wekt de nieuwsgierigheid van de kinderen. Liedjes die op het klokkenspel gespeeld zijn kunnen eenvoudig hierop gespeeld worden. Een vooruitgang is dat er nu echt verschil gemaakt kan worden tussen lange en korte noten.
Periode 3: Ukelele
De ukelele geeft een perfecte basis voor gitaar, qua techniek. De 4 snaren van de ukelele zijn vergelijkbaar met de onderste 4 snaren van de gitaar. De grepen voor eenvoudige accoorden kunnen dus op de ukelele worden aangeleerd en eventueel later op de gitaar ook gespeeld worden. Voordeel van de ukelele is dat het instrument klein en licht is dus goed hanteerbaar voor jonge kinderen.

Alle instrumenten gaan ongeveer 12 weken mee naar huis in een goede stevige tas. Er kan dus op elk instrument uitgebreid geëxperimenteerd worden. Dit geeft een kind een goede oriëntatie op de mogelijkheden voor doorstroming naar andere instrumenten.

 fb logo small

Agenda

Open Dag Muziekschool
Zaterdag 11 mei 2019
Kerkplein 18
10.00 - 14.00 uur

Slotconcert Muziekschool
Zaterdag 6 juli 2019
Theater De Kluit
Aanvang: 19.30 uur

 

Quote

Fantastisch die AMV lessen. De kinderen genieten er echt van!

Docent basisschool

popschool

Bij onze Popschool kun je lessen volgen voor elektrische gitaar, basgitaar, toetsen, drums en natuurlijk zang.
Naast individuele lessen zijn er ook popworkshops waarin je samen met andere leerlingen een bandje vormt.

mms 250x250
Ga naar boven