Open les AMV 5 en 12 september 2018

amv2Op woensdag 5 en 12 september 2018 zijn de open lessen voor de Algemene Muzikale Vorming (AMV) van de Muziekschool Zeewolde.

De meeste kinderen hebben in Zeewolde een serie AMV lessen gevolgd via de basisschool. Ook in het schooljaar 2018 – 2019 gaan we deze lessen namens de Gemeente Zeewolde verzorgen en krijgen alle basisschoolleerlingen 5 uur per jaar muziekles. Belangrijkste doel is kinderen kennis te laten maken met muziek en te laten zien hoe leuk muziek maken kan zijn.

De lessen op de Muziekschool op woensdagmiddag zijn speciaal bedoeld voor kinderen die muziek zo leuk vinden dat ze er wel elke week mee bezig willen zijn, maar bijvoorbeeld nog niet toe zijn aan het kiezen van één instrument.

Gedurende 40 weken krijgen de leerlingen les en maken kennis met alle soorten muziek, muziekinstrumenten, muzieknotatie enz. Ook leren ze zelf noten lezen, de basis van het spelen op diverse muziekinstrumenten (Orff instrumenten, blokfluit, klokkenspel), bewegen op muziek, dirigeren en doen ze diverse spelletjes om hun motoriek te verbeteren en hun muzikale kennis te verbreden.
De kinderen in de AMV-groepen krijgen gedurende het cursusjaar de beschikking over een klokkenspel. Deze mag mee naar huis tot het einde van het schooljaar.

Daarnaast zal een aantal docenten van de muziekschool verspreid over het jaar langskomen om iets te vertellen over het instrument waarin zij lesgeven. Na één of twee jaar heeft uw kind een goede muzikale basiskennis, heeft het kennis gemaakt met een aantal instrumenten en kan het daardoor (vaak) beter kiezen welke instrument het wil gaan bespelen. Door de muzikale basiskennis is het leren bespelen van een muziekinstrument daarna eenvoudiger.   

De cursus kost € 160,- per jaar. Als uw kind erover twijfelt om de AMV lessen te gaan volgen, dan zijn deze open lessen een uitgelezen moment om een goede indruk te krijgen van deze lessen. Tijdens de open les worden ouders vriendelijk verzocht niet aanwezig te zijn. Voor en na de lessen kunnen ouders natuurlijk vragen stellen.

De open lessen worden gegeven in de Muziekschool (Kerkplein 18) en wel op de volgende momenten:
Woensdag:
13:30-14:15 uur - groep 1: AMV-Muziek en Beweging voor kinderen uit groep 1 en 2 (zonder klokkenspel)
14:30-15:30 uur - groep 2: AMV-Ontdek Muziek voor kinderen vanaf groep 3 (met klokkenspel) 
15:30-16:30 uur - groep 3: AMV-Muziek Atelier voor kinderen van groep 4 en hoger
Na deze 2 open lessen worden de groepen ingedeeld en krijgen de kinderen ook hun definitieve lestijd door. Dit kan dus nog wijzigen.

AMV-Muziek Atelier: Blaas – Toets – Snaar (BTS)
Inmiddels zijn we al weer 4 jaar bezig met de BTS-lessen. Dit is ook een cursus van 40 weken, onderverdeeld in 3 periodes, waarin de kinderen les krijgen op een blaasinstrument (blokfluit), toetsinstrument (mini-keyboard) en snaarinstrument (ukelele). Ook deze instrumenten gaan mee naar huis om te oefenen. Deze cursus kost ook € 160,- per jaar.

 fb logo small

Agenda

Open Dag Muziekschool
Zaterdag 11 mei 2019
Kerkplein 18
10.00 - 14.00 uur

Slotconcert Muziekschool
Zaterdag 6 juli 2019
Theater De Kluit
Aanvang: 19.30 uur

 

Quote

Fantastisch die AMV lessen. De kinderen genieten er echt van!

Docent basisschool

popschool

Bij onze Popschool kun je lessen volgen voor elektrische gitaar, basgitaar, toetsen, drums en natuurlijk zang.
Naast individuele lessen zijn er ook popworkshops waarin je samen met andere leerlingen een bandje vormt.

mms 250x250
Ga naar boven