Carnaval der dieren

verbeeldingIn de groepen 5 en 6 van alle basisscholen van Zeewolde kon je de afgelopen weken hanen horen kraaien, de koekoek horen roepen, en niet te vergeten de leeuwen horen brullen. Samen met muziekdocenten van de muziekschool Zeewolde bereiden de kinderen en leerkrachten zich voor op een concert in de Verbeelding op 7, 8 of 14 februari.

Deze concerten zijn mogelijk gemaakt door gezamenlijke inspanningen van Stichting De Verbeelding, De Kunstlinie Almere en VMOZ de Muziekschool Zeewolde. Daarnaast heeft ArtXpoze speciaal voor dit concert een tentoonstelling van dierenschilderijen samengesteld. Deze zal gelijktijdig met het concert Carnaval der Dieren in de Verbeelding te zien zijn. 

De kinderen worden meegenomen in de programmatische muziek van Camille Saint Saëns. Voor leerlingen en leerkrachten is het een unieke kans om live kennis te maken met klassieke muziek. Het concert wordt verzorgd door musici van de muziekschool en uit de regio.

Het project is een onderdeel van het programma “Van Eigen Bodem” van Stichting De Verbeelding. Het is geprogrammeerd als extra aanbod voor alle groepen 5 en 6 van alle basisscholen in Zeewolde. De concerten zijn niet toegankelijk voor publiek. 

Cultuurmakelaar Marina van Arendonk over dit project: “Het is een unieke happening: 750 leerlingen en leerkrachten die kennismaken met één van de pronkstukken uit de wereld van de klassieke muziek: Carnaval der Dieren. Ik hoop dat het een onvergetelijke gebeurtenis mag zijn die nog lang na klinkt”.

Bron: Zeewolde Actueel

 fb logo small

Agenda

Open Dag Muziekschool
Zaterdag 11 mei 2019
Kerkplein 18
10.00 - 14.00 uur

Slotconcert Muziekschool
Zaterdag 6 juli 2019
Theater De Kluit
Aanvang: 19.30 uur

 

Quote

Fantastisch die AMV lessen. De kinderen genieten er echt van!

Docent basisschool

popschool

Bij onze Popschool kun je lessen volgen voor elektrische gitaar, basgitaar, toetsen, drums en natuurlijk zang.
Naast individuele lessen zijn er ook popworkshops waarin je samen met andere leerlingen een bandje vormt.

mms 250x250
Ga naar boven