Snerpende gitaren en loepzuivere violen...

14244526337 9730b90689 zMuziekschool in Concert: Snerpende gitaren, loepzuivere violen en zelfs een compleet symfonieorkest! Zaterdagavond 14 juni 2014 zat Theater De Kluit bomvol met het publiek dat kwam luisteren naar het jaarlijkse concert van De Muziekschool.

Iedere stoel was bezet en er waren zelfs nog een paar mensen die moesten staan. Het programma werd afgetrapt door de stevige, ritmische klanken van de drumleerlingen. Een combo van piano, drums en basgitaar speelde daarna het nummer ‘Take Five’ van het Dave Brubeck Quartet. Hierna volgde een mooie piano vertolking van een nummer van Justin Bieber. Veel leerlingen van De Muziekschool zijn nog jong, maar ook de iets oudere leerlingen vinden hun weg naar het pand boven de Marskramer in het centrum van Zeewolde. Dit bleek bijvoorbeeld uit ‘On a Slow Boat to China’ gespeeld door twee oudere leerlingen op gitaar en contrabas. 

Na de zuivere klanken van een groot aantal violen luisterde het publiek naar een zeer lastige Sonate van Johann Sebastian Bach op dwarsfluit. Het eerste deel van het programma werd toepasselijk afgesloten met ‘Listen to the Music’ van de Doobie Brothers, gespeeld en gezongen door leerlingen die in de Popworkshops worden gecoacht in het spelen in een band.
Na de pauze werd het podium vrijgemaakt voor het Symfonische Ensemble Zeewolde (SEZ) onder leiding van Ralph Peters. Sinds enige tijd werkt De Muziekschool nauw samen met het SEZ. Het SEZ oefent in De Muziekschool en veel leerlingen kunnen ervaren hoe leuk het is om in een echt orkest te spelen.
Het SEZ speelde verschillende nummers, waaronder een rockende bewerking van Vivaldi’s Vier Jaargetijden en Gangsta’s Paradise waarbij werd gerapt door een van de zangleerlingen! Het was de eerste keer dat het ensemble op deze wijze een optreden verzorgde en het smaakte naar meer!
Tussen de nummers van het SEZ door konden ook de leerlingen op harp, klarinet, saxofoon, gitaar en dwarsfluit laten horen wat zij dit jaar hadden geleerd. Het programma werd afgesloten door het ensemble, aangevuld met een groot aantal leerlingen die gezamenlijk ‘Ode to Joy’ vertolkten.
Het was een bijzondere avond waarin muziek liefhebbend Zeewolde kon genieten van een zeer gevarieerd aanbod van muzikale stijlen en instrumenten. Van loepzuivere violen tot snerpende gitaren, het complete aanbod van De Muziekschool was te beluisteren en het publiek genoot ervan.

Foto's: Jozua Dieleman

 fb logo small

Agenda

Open Dag Muziekschool
Zaterdag 11 mei 2019
Kerkplein 18
10.00 - 14.00 uur

Slotconcert Muziekschool
Zaterdag 6 juli 2019
Theater De Kluit
Aanvang: 19.30 uur

 

Quote

Fantastisch die AMV lessen. De kinderen genieten er echt van!

Docent basisschool

popschool

Bij onze Popschool kun je lessen volgen voor elektrische gitaar, basgitaar, toetsen, drums en natuurlijk zang.
Naast individuele lessen zijn er ook popworkshops waarin je samen met andere leerlingen een bandje vormt.

mms 250x250
Ga naar boven