Open Dag: Nieuw logo voor Muziekschool Zeewolde

Onthulling nieuw logoTijdens een druk bezochte Open Dag onthulde Muziekschool Zeewolde zaterdag 30 mei haar nieuwe logo, ontworpen door lokaal ontwerpster Saskia Maarsen.

“Het oude logo was een beetje sleets geworden”, licht René van de Lustgraaf, voorzitter van het vrijwillige bestuur, toe. “Het nieuwe logo moet meer elan en meer eigenheid geven aan de Muziekschool. We zien het als een frisse start naar de toekomst toe.”

Het nieuwe beeldmerk van de Muziekschool staat onder meer voor verbinding en voor de verandering in het muziekonderwijs. “De tijd van je komt, je draait en gaat weer weg is niet meer. De nadruk ligt meer op samen doen, zoals uitvoeringen en het maken van muzikale combinaties.” Verbinding zoeken met andere verenigingen en clubs op cultureel gebied hoort daar ook bij. “Zo werken we samen met The Basement om jongeren die op maatschappelijke afstand staan en die behoefte hebben aan een muzikaal project te ondersteunen.” Maar ook binnen de muziekschool zelf wordt verbinding gezocht. Bijvoorbeeld met het symfonieorkest van Ralph Peters. “Het meespelen in een symfonieorkest biedt je weer de mogelijkheid om je privé instrument technisch verder te verbeteren. Die verbinding werkt steeds beter”, aldus de voorzitter.

Het verzorgen van Algemene Muzikale Vorming (AMV) op de basisscholen is een ander belangrijk onderdeel van de muziekschool. Alle kinderen van de basisscholen, van groep 1 tot en met 8, krijgen ieder jaar 6 muzieklessen. Daarvan zijn er zo’n 70 tot 80 kinderen die nog buitenschoolse muziekles volgen. “Als daar nieuwe leerlingen uit voortkomen is dat natuurlijk mooi!”

Muziekschool Zeewolde biedt een breed aanbod aan mogelijkheden en muziekstijlen. Enthousiasme en plezier in het muziek maken staat daarbij voorop. Zo’n 15 docenten, allen ZZP’ers, proberen hun kennis op het gebied van muzikale vorming, van zang tot instrument, van pop tot klassiek, als solist of in een band, op de leerlingen over te brengen. Het gaat daarbij om muzieklessen op maat, gericht op coaching en ontwikkeling. “Je zou kunnen zeggen; de muziek volgt het kind”, aldus Van de Lustgraaf. “Je kunt hier gewoon lekker voor je plezier met muziek bezig zijn, maar talentvolle leerlingen kunnen we ook voorbereiden op het conservatorium.” Kennismaken met de muziekschool kan al met een laagdrempelige introductiecursus van 10 weken. Daarvoor hoef je niet zelf een instrument te hebben. In die periode kun je ervaren welk instrument je het beste ligt.

 fb logo small

Agenda

Open Dag Muziekschool
Zaterdag 11 mei 2019
Kerkplein 18
10.00 - 14.00 uur

Slotconcert Muziekschool
Zaterdag 6 juli 2019
Theater De Kluit
Aanvang: 19.30 uur

 

Quote

Fantastisch die AMV lessen. De kinderen genieten er echt van!

Docent basisschool

popschool

Bij onze Popschool kun je lessen volgen voor elektrische gitaar, basgitaar, toetsen, drums en natuurlijk zang.
Naast individuele lessen zijn er ook popworkshops waarin je samen met andere leerlingen een bandje vormt.

mms 250x250
Ga naar boven