zang

Zangles

De zanglessen worden verzorgd door onze docent Nyanda van Dijk.

 • Enthousiaste en professionele begeleiding van een gediplomeerde docent.
 • Van jong (vanaf 11 jaar) tot oud, van beginners tot gevorderden.
 • Vrijheid in het zingen en in de les: het plezier van de leerling staat voorop.
 • Privé- of duo-lessen.
 • Mogelijkheid tot voorbereiding toelatingsexamen conservatorium.

zang4

Hoe wordt er zangles gegeven?
De docent helpt de leerlingen om hun eigen stem te leren kennen en vooral plezier te hebben in het zingen. Het tempo en de richting van de lessen worden afgestemd op de wensen van de leerling. Er is veel vrijheid in de les. De leerling mag zelf bepalen welke zangtechnieken er worden aangeleerd en in welke genres er gezongen wordt.
Tijdens een les kan bijvoorbeeld aandacht gegeven worden aan het zingen met een gezonde stem, ademhaling en houding, dictie, timing, resonans, spanning en ontspanning, intonatie, meerstemmig zingen, solfège en podiumvrees (elke stap vooruit is een overwinning!). Daarnaast is er ook ruimte voor theorie, bijvoorbeeld harmonieleer (akkoorden) en van bladmuziek leren zingen.

Welke leermiddelen worden er gebruikt?

 • Internet - Tegenwoordig is veel muziek te vinden op Youtube en Spotify. Wanneer een leerling een nummer heeft gekozen, kan gekozen worden voor het zingen met een karaoke-track of voor pianobegeleiding door de docent. Ook kunnen sommige zangtechnieken worden verduidelijkt door video’s van internet.
 • Boeken - Vrijwel elke zangtechniek wordt beschreven in een boek. Een boek kan gebruikt worden om zangtechnieken te verhelderen.
 • Bladmuziek - Het is mogelijk om van bladmuziek te leren zingen. Dit kan wenselijk zijn als een leerling ook in een koor zingt of toe gelaten wilt worden aan het conservatorium.
 • Opnameapparatuur - Als de leerling het leuk vindt, kunnen er video- of geluidsopnames gemaakt worden. Op deze manier kan de leerling nog sneller leren, omdat de zang-technische aspecten worden verduidelijkt.

Is notenlezen verplicht?
Het is niet verplicht om noten te kunnen lezen. Meestal wordt er gezongen vanuit wat men hoort en niet wat men leest. Als een leerling graag bladmuziek wilt leren lezen, is dit mogelijk. Aandacht kan besteed worden aan een minimale basis: het leren lezen van bladmuziek tot aan het maximum: het leren zingen van bladmuziek.

Op welke niveau’s wordt er lesgegeven?
Ieder niveau is welkom. Van beginner tot gevorderde (of conservatorium).

Wordt er met vaste methodes gewerkt?
Nee. Iedere stem heeft een andere klank en daarom wordt er niet gewerkt vanuit één methode. Er wordt gekeken wat de leerling nodig heeft en in overleg worden bepaalde technieken aangeleerd. Denk bijvoorbeeld aan EVTS (Estill Voice Training System) en CVT (Complete Vocal Technique). Naast deze zangtechnieken bestaan er nog vele andere. Zodra een nieuwe zangtechniek beschikbaar is die de docent kan aanleren, zal deze informatie uiteraard worden gedeeld met de leerling.

Op welke dagen wordt er lesgegeven?
Er wordt les gegeven vrijdag van 15:30 uur tot 18:30 uur.
Wil je graag op zangles, maar kun je niet op de vrijdag? Neem dan graag contact op om te bespreken wat de andere mogelijkheden zijn.

Hoe kan ik kennismaken?
Je kunt een gratis en geheel vrijblijvende proefles aanvragen.

zang5

Lesvormen en Tarieven:
Jonger dan 21, privéles, wekelijks:

 • 30 minuten per week: € 750,- per schooljaar.
 • 45 minuten per week: € 1.087,50
 • 60 minuten per week: € 1.400,-

Indien er gekozen wordt voor duo lessen, gelden de volgende tarieven:

Jonger dan 21, duo, wekelijks:

 • 30 minuten per week: € 400,- per schooljaar.
 • 45 minuten per week: € 581,25
 • 60 minuten per week: € 750,-

Let op: de belastingdienst rekent 21% btw bovenop de bovenstaande prijs aan leerlingen boven de 21 jaar. Leerlingen onder de 21 jaar zijn vrijgesteld en hoeven geen btw te betalen.

Bovenstaande tarieven gelden voor schooljaar 2017/2018. Wijzigingen voorbehouden.
Alle lessen zijn mogelijk ook tweewekelijks te volgen. Het tarief voor het gekozen aantal minuten wordt dan voor de helft gerekend.
Betaling mogelijk in 1, 2 of 6 termijnen. 
Andere lesvormen zijn in overleg mogelijk.

Ga naar boven