Huub Konings

konings

Huub Konings

Keyboardles
Pianoles 

Opleiding:
Huub werd geboren in Haaksbergen, Overijssel. Hij studeerde af als docerend musicus piano (klassiek) aan het Utrechts Conservatorium bij Alexander Warenberg en Hakon Austbo in 1987. Hij voltooide nadien de opleiding tot uitvoerend musicus piano (klassiek) aan de Hogeschool Enschede Sector Conservatorium bij Benno Pierweijer in 1991.
Zijn sterke belangstelling voor de lichte muziek en de wens zich muzikaal veelzijdig te ontwikkelen bracht hem tot de Cursus Keyboards aan het Brabants Conservatorium te Tilburg in 1995 en de studie Jazzpiano Hilversums Conservatorium in 1998.
Huub geeft vanaf 1994 met veel plezier pianoles en keyboardles in Zeewolde. Aanvankelijk als docent bij de Stichting Muziekschool Zeewolde. Deze is later opgegaan in de huidige Vereniging MuziekOnderwijs Zeewolde.

De lespraktijk van Huub:
Huub heeft sinds 1994 ervaring in pianoles geven op alle niveaus op het gebied van zowel pop, jazz als klassiek. 
Zodra leerlingen in de tienerleeftijd komen ontstaat er vaak een bepaalde muziekvoorkeur. In de lespraktijk van Huub zijn vele leertrajecten mogelijk om aan die voorkeuren te voldoen. De ene leerling richt zich voornamelijk op popmuziek, de ander op blues en/of jazz, weer een ander op klassieke muziek.
Er zijn ook leerlingen die zich in meerdere stijlen ontwikkelen. Dat werkt vaak zeer goed. Zo kun je de technische beheersing die je in een klassieke leermethode hebt opgebouwd uitstekend toepassen in pop en jazz.
Natuurlijk hoef je je bij het leren pianospelen niet te beperken tot een klassieke methode. Huub is ervan overtuigd dat als klassieke componisten zoals Chopin, Bach, Mozart, Beethoven etc. vanuit de hemel commentaar zouden kunnen leveren, zij het spelen van popnummers bij beginnende leerlingen zouden toejuichen. Deze muziek zit immers in hun hoofd. Dan is het ook logisch om daar gebruik van te maken.
Het leertraject van een leerling kan onvoorspelbaar zijn. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat een leerling die lange tijd alleen pop heeft gespeeld zich opeens gaat richten op klassiek of vice versa.Het is prettig om daar als docent op in te kunnen spelen en daardoor de leerlingen te kunnen blijven motiveren.

Andere activiteiten:
'In de muziek ben je nooit uitgestudeerd! Naast het lesgeven blijf ik graag zelf studeren,klassiek en jazz ." Na zijn klassieke studie heeft Huub veel ervaring opgedaan in de lichte muziek in Jazz/Funk & Soul bands. Momenteel speelt hij in ''Tanyas-Chill''.

Geeft les omdat:
Natuurlijk is het leuk om bij kinderen en volwassenen te zien hoe ze vooruitgang boeken met hun pianospel.Maar muziekles geven is ook nog eens uiterst zinvol omdat een muziekinstrument goed leren spelen je slimmer maakt! 
Kinderen kunnen jaren later na muziekles te hebben gevolgd, ook als ze niet meer spelen, er nog profijt van hebben. Het houdt de hersenen een leven lang scherp. Er ontstaan meer verbindingen tussen beide hersenhelften. Wetenschappelijk onderzoek bij kinderen heeft aangetoond dat muziek maken o.a. het analytisch denken sterk verbetert. Bij oudere mensen heeft onderzoek bewezen dat hoe meer ervaring ze hadden met muziek maken, hoe beter ze scoorden in de geheugentests en het verwerken van nieuwe informatie.

Contact:
emailButton Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel 030-2231337
 con mobile 06-23463539
www.pianoles-zeewolde.nl
Ga naar boven