Nyanda van Dijk

Nyanda

Nyanda van Dijk

Zangles

Opleiding:
Nyanda is opgegroeid in Zeewolde en momenteel woonachtig in Amersfoort. Tijdens haar kinderjaren heeft zij zang- en pianoles gevolgd aan de Muziekschool Zeewolde. Zij was lid van kinderkoor de Bengeltjes en jeugdkoor C-us-sing. In 2007 verhuisde Nyanda naar Enschede om de opleiding ‘singer-songwriting’ te volgen. Zij werd gecoached door onder andere: Marja Reinders, Tom Salisbury en Shirma Rouse.
Haar leergierigheid en belangstelling voor meerstemmig zingen leidde Nyanda tot een tweede opleiding; Dirigent Licht Vocaal te Utrecht. Zij is in 2014 met lof afgestudeerd. Momenteel volgt Nyanda zelf ook regelmatig een dirigeer-, arrangeer-, piano- of zangles. ‘Ik vind het leuk om te blijven leren. Je bent nooit uitgeleerd en snapt hierdoor beter wat je eigen leerlingen doormaken in jouw les’.

De lespraktijk van Nyanda:
Nyanda is haar eigen zangpraktijk begonnen in 2009. Sindsdien heeft zij veel ervaring opgedaan, vooral met het overwinnen van podiumangst. Op geheel eigen manier coacht zij geduldig en enthousiast de leerlingen stap voor stap op weg naar gezond en vrij zingen. Volgens Nyanda is zangles meer leren om goed te kunnen zingen: “De stem is het meest persoonlijke instrument. Iedere stemming is terug te horen en kan daardoor zowel confronterend als zeer bevrijdend worden ervaren. Mijn doel is om iedere leerling zo te coachen dat zij durven te vertrouwen op hun eigen talent”.

Andere activiteiten:
Naast het geven van zangles heeft Nyanda ook andere werkzaamheden in de muziek. Zij is dirigente van zes vocal groups en koren en treed op in verschillende settings. Ook geeft zij les in haar praktijk in Amersfoort, arrangeert koorarrangementen en zal ze in september 2017 beginnen bij de Muziekschool in Zeewolde.

Geeft les omdat:
“Doceren zo’n prachtig vak is. Geen leerling en geen stem is hetzelfde. Daarom is iedere lesdag ook vol verassingen en mooie momenten. Zingen geeft de mogelijkheid om iemand zijn stem te laten horen, letterlijk en figuurlijk. Daarom leer ik ook zoveel van mijn leerlingen, omdat ik hun ontwikkeling mag meemaken en coachen”.

Contact:
emailButton Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel 06-47171491
con info www.nyandavandijk.nl
Ga naar boven