Sari Straatsma

rasanen

Sari Straatsma

Dwarsfluitles


Opleiding:
Sari werd geboren in Kuopio, Finland, waar ze dwarsfluit studeerde aan het conservatorium. Ze voltooide haar lerarenopleiding in 1996 met cum laude en haar solistenopleiding in 1999 met suma cum laude bij Outi Svoboda. In 1999 vervolgde ze haar studie bij Abbie de Quant in Nederland. Uit liefde voor de barokmuziek startte ze in 2000 aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht met haar traversostudie bij Wilbert Hazelzet. Sindsdien concentreert ze zich op de vroege uitvoeringspraktijk. Haar Bachelor of Music, traverso, haalde ze in 2004 met lof en haar Master of Music diploma in 2006.
Tijdens de jaren heeft ze ook vele master classes gevolgd. Vooral een master class over mentaal oefenen was zeer insprirerend. Daarmee leer je oefenen in je hoofd en je zenuwen in bedwang houden. Handig voor als je het podium op gaat.

Andere activiteiten:
Sari speelt in verschillende ensembles in binnen- en buitenland. Onder andere speelde zij in de Fringe van het Festival Oude Muziek in Utrecht vanaf 2002. Zij is ook een vaste gast bij het Kuopio Barok festival. Met Pramea Ensemble speelde ze sinds 2004 in het ‘Festival Brežice’ in Slovenië. Sari speelt tevens in barokorkesten, zoals met ‘The Amsterdam Baroque Orchestra’, ‘La Risonanza’, ‘Musica Amphion’, 'Concerto Barocco', en 'Arcade Ensemble'.

Al tijdens haar fluitstudie in Finland werkte Sari als fluitdocent op meerdere muziekscholen. Lesgeven vond ze gewoon ontzettend leuk en dat is nooit opgehouden. Of het nu gaat om spelletjes te bedenken voor vijfjarige leerlingen die een toon leren maken, of een conservatoriumkandidaat die leert de emotie in de muziek te leggen, het blijft voor haar een plezier om de kennis en vaardigheden op een creatieve manier over te brengen. Daarbij put ze uit haar rijke ervaring met het symphonieorkest in Kuopio en andere orkesten en ensembles waarvan zij deel uitmaakte. Tijdens haar studie in Nederland werkte ze als invaller in verschillende muziekscholen totdat ze in Zeewolde, Elburg en Bodegraven een vaste plek kreeg. Sinds 2011 geef ze ook les in Utrecht Terwijde. Lessen kunnen worden gegeven in het Nederlands, Engels, of Fins.

Sari geeft les op de dwarsfluit, maar ook op de traverso, de achtiende eeuwse voorloper van de moderne fluit. Zij heeft een bijzondere interesse in de authentieke uitvoeringspraktijk van de achttiende eeuwse muziek, maar houdt van alle muziekstijlen.

Geeft les omdat:
Ik hou van dwarsfluit en traverso en muziekmaken is het leukst wat ik ken. Het is gezellig om samen te spelen en je kunt je ei kwijt. Je kunt mensen emotioneel raken door herinnering, gevoel, of herkenning. Je ontdekt jezelf. Deze passie wil ik graag overdragen. Tijdens de lessen iemand zien vooruitgaan en samen kunnen spelen zijn elementen die me veel plezier geven. En ik leer ook zelf door het lesgeven.

Contact:
emailButton Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel 030-2800713
 con mobile 06-18127048
con info www.saristraatsma.nl
Ga naar boven