Simone Vierstra

vierstra

Simone Vierstra

Vioolles


Opleiding:
Simone Vierstra begon met vioolles op 9-jarige leeftijd in Deventer en streek al snel in diverse jeugdorkesten en ensembles een aardig partijtje mee, ook als soliste. Tijdens het VWO (Atheneum-A) volgde ze vioollessen in Utrecht bij Jeanne Vos (leerlinge Oscar Back) en na het eindexamenjaar de vooropleiding Conservatorium.
In 1984 behaalde ze het diploma Uitvoerend Musicus in Zwolle, en haar altvioolstudie (Docerend Musicus) volgde ze bij Michael Drobowolski enkele jaren later.
Simone heeft ruim 25 jaar ervaring als vioolpedagoge. Ook had ze 20 jaar een vaste job in het beroemde Metropole Orkest; een zeer afwisselende baan met opnames & concerten in binnen- en buitenland met (inter)nationale topartiesten waar ze menig anekdote over kan vertellen. Ze heeft in diverse ensembles en orkesten gespeeld, in alle stijlen. Van Berdien Stenberg tot operette, van Bachpassies tot Ennio Morricone.
Met het Regionaal Jeugdorkest won Simone in 1978 de wereldbeker bij het Wereld Jeugd en Muziek Concours in Wenen. Met het Metropole Orkest won ze een Gouden Notenkraker, een Gouden Harp, en de Zilveren Reiss Microfoon.

Andere activiteiten:
Na haar baan in het Metropole Orkest is Simone weer als freelancer aan de slag gegaan en heeft haar lespraktijk verder uitgebouwd. Ze treedt solo op (jazz, klassiek, crossover met turnsters), of met een pianist, en in diverse ensembles. Onder het motto Fit2play klinkt met u mee kan ze in diverse stijlen recepties en diners etc. muzikaal omlijsten. Simone is tevens fitnesstrainer en expert betreffende houding en vioolsteunen op maat.
Ze geeft vioolles (ook elektrische viool en altviool) in Laren, Hilversum en Zeewolde, en aan de Schumannacademie. 
Simone Vierstra woont met haar gezin in Hilversum. Achter de schermen is ze ook nog actief: in het landelijk bestuur van SENA/Performers en is clubmanager van SGV Vlugheid & Kracht Laren Blaricum. Verder houdt ze van tuinieren, lezen en fitnesssen.

Geeft les omdat:
Ze het belangrijk vindt dat ieder mens tot (zelf)ontplooiing komt. Simone laat een ieder binnen bepaalde grenzen zijn/haar vrijheid ontdekken en staat bekend om haar engelengeduld, humor en unieke aanpak qua vioolhouding.
Daarnaast is vioolspelen topsport! Je techniek en je lijf moeten in vorm zijn. Dat geeft ze haar leerlingen ook mee, maar plezier in het muziekmaken staat voorop! Ontdek je talent!

Contact:
emailButton Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel 035-6247081
 con mobile 06-44770539
con info www.fit2play.nl
Ga naar boven