gitaar klassiek

Gitaarles (klassiek)

De gitaarlessen worden verzorgd door onze docent Harm Martens.

gitaar3

Hoe wordt er les gegeven?
Lessen worden individueel of in duovorm gegeven. Vooral voor jonge kinderen (8 - 9 jaar) is les in duovorm aan te raden. De lessen duren 25 minuten, verlenging tot 30 minuten is mogelijk.

Samenspel speelt bij de gitaarlessen een grote rol:

  • het bevordert het maatgevoel
  • sociaal, muziek maken doe je meestal niet alleen
  • leerlingen leren van elkaar

Elk seizoen wordt er twee maal een voorspeelavond gehouden. Deze avonden vormen een substantieel onderdeel van de lessen om een aantal redenen:

  • mogelijkheid ergens naar toe te kunnen werken
  • overwinnen podiumangs
  • spelen in een ensemble
  • ouders, vrienden, kenissen kunnen komen luisteren
  • leerlingen kunnen elkaar horen

gitaar1Welke leermiddelen worden gebruikt?
Beginnende leerlingen beginnen meestal in "Gitaarstarter 1" van Cees Hartog. Voor heel jonge leerlingen wordt hier soms van afgeweken. In deze methode leert de leerling de belangrijkste gitaartechnieken.
Na doorlopen van dit boek hangt het van de leerling af hoe het vervolgtraject er uitziet. Er wordt gebruik gemaakt van het klassieke repertoire maar zeker niet minder van populaire muziek. Te denken valt aan pophits, country, rockmuziek, flamenco, volksmuziek etcetera.

Als een leerling al gitaar speelt hangt het traject veel meer af van de wensen van de leerling. Ook lessen zonder het notenschrift behoren niet tot de uitzonderingen. Als alternatief van het notenschrift wordt dan vaak het TAB systeem gebruikt. Veel populaire muziek is genoteerd met dit TAB systeem.

Is notenlezen verplicht?
Bij beginnende leerlingen wordt eerst begonnen met het notenschrift. Soms wordt overgestapt op het TAB systeem als blijkt dat een leerling hier beter mee overweg kan. Bij specifieke wensen is het soms niet nodig het notenschrift of TAB systeem te gebruiken. Bij liedbegeleing kan bijvoorbeeld alleen gewerkt worden met teksten en akkoordsymbolen.

Op welk niveau's wordt er les gegeven?
Er wordt op elk niveau lesgegeven. Van beginner tot gevorderde leerling. Ook voorbereiding voor toelating tot het conservatorium behoort tot de mogelijkheden.

Op welke dagen wordt er les gegeven?
Maandag overdag
Donderdag de gehele dag

Hoe kan ik kennismaken?
Er kan een afspraak gemaakt worden voor een proefles.

Hoe kan ik aan een gitaar komen? 
Het is mogelijk enkele maanden een gitaar te huren. Hiernaast kun je advies krijgen over de aankoop van een goed instrument.

Wat zijn de kosten?
gratis proefles
30 min per week, prive € 630,= per jaar
25 min per week, prive € 566,= per jaar 
30 min per week, duoles € 356,= per jaar
30 min per week, groepsles (3 pers.) € 254,= per jaar

Prijzen per kalenderjaar, facturering in twee termijnen.

Ga naar boven