saxofoon

Saxofoonles

De lessen worden verzorgd door onze docent John Leenders.

sax2

Hoe wordt er les gegeven?
De meeste lessen zijn individuele lessen. Maar als er mogelijkheden zijn om met iemand een duo les af te spreken dan is dat heel goed mogelijk. De lessen zijn vanaf 20 minuten individueel. Uitbreiding van de lestijd is bij verdieping aan te raden. Jaarlijks zijn er 2 voorspeelmomenten. Als mogelijk wordt hier ook aandacht geschonken aan het samenspel.

Welke leermiddelen worden er gebruikt?
Horen, Lezen & Spelen, Saxofoon methode Hedwig, methode Klosé, diverse jazz conceptions Lennie Niehaus, improvisatie boeken van Jaap Kastelein. Naast deze etudes is er ook altijd ruimte voor zogenaamde thema boeken, waarin leerlingen diverse bekende en minder bekende muziek met diverse stijlen, van klassiek tot pop, salsa en Jazz bekend gemaakt worden.

Is notenlezen verplicht?
Het is niet verplicht het notenschrift van tevoren te beheersen. dit wordt tijdens de lessen wel eigen gemaakt. Wel is er, zeker als de leerling zich verder wil bekwamen in het improviseren, veel aandacht voor het uit het hoofd spelen en omgaan met akkoordschema's.

Op welke niveaus wordt er lesgegeven?
Er wordt op allerlei niveau lesgegeven van beginner tot gevorderde. Ook voorbereiding op conservatorium is mogelijk.

Op welke dagen wordt er lesgegeven?
Op maandag en vrijdag.

sax3

Hoe kan ik kennismaken?
Het is mogelijk om geheel vrijblijvend een proefles af te spreken.

Hoe kom ik aan een instrument?
Als er nog geen instrument is, is het verstandig met de docent contact op te nemen en in overleg tot de beste keus te komen. De docent kan hier waardevolle adviezen in geven.

Lesvormen en Tarieven:
Individueel 20 minuten/week: € 520,- per jaar
Individueel 30 minuten/week: € 775,- per jaar
Individueel 40 Minuten/week: € 1030,- per jaar

Cursisten van 21 jaar of ouder moeten voor deze tarieven nog rekening houden met een door het rijk opgelegde BTW toeslag van 19%.

Gespreide betaling is mogelijk!

 sax1

Ga naar boven