Algemene Muzikale Vorming

Algemene Muzikale Vorming (AMV) is de eerste kennismaking met muziek. Deze cursus is speciaal voor kinderen die nog te jong zijn om een instrument te bespelen of die nog geen keuze voor een instrument gemaakt hebben. In een gezellige sfeer wordt de kinderen klassikaal de beginselen van muziek bijgebracht. Allerlei muzikale begrippen worden op speelse manier behandeld. Zo komen ritme, tempo, het notenschrift, de melodische vorming, muziek beluisteren, improvisatie en het samenspel aan bod. Ook maken de kinderen in de les uitgebreid kennis met de verschillende muziekinstrumenten, zodat ze zelf een keuze kunnen maken voor een instrument.

Spelen met Muziek

Deze jaarcursus is bedoeld voor kinderen van groep 2.

In deze cursus spelen we met onze stem, zingen we liedjes, spelen we met ritme-instrumenten, bewegen we op muziek en doen allerhande muzikale spelletjes. Er wordt ook een begin gemaakt met het spelen van kleine melodietjes op de klankstaven en klokkenspelen met behulp van kleuren.

De lessen duren 45 minuten en vinden plaats in het muzieklokaal van de VMOZ op ’t Kofschip.

De cursus wordt gegeven op woensdagmiddag.

Ontdek Muziek

Deze jaarcursus is bedoeld voor kinderen van groep 3.

In deze cursus zingen we liedjes, spelen we met ritme-instrumenten, bewegen we op muziek en doen allerhande muzikale spelletjes. Daarnaast gaan we liedjes leren spelen met behulp van kleuren. In de 1e periode gebruiken de kinderen een klokkenspel, de 2e periode een cymbaal en de 3e periode een melodica. De kinderen krijgen deze instrumenten te leen om thuis mee te oefenen.

De lessen duren 45 minuten en vinden plaats in het muzieklokaal van de VMOZ op ’t Kofschip.

De cursus wordt gegeven op woensdagmiddag.

Muziek Atelier

Deze jaarcursus is bedoeld voor kinderen vanaf groep 4.

In deze cursus zingen we liedjes, spelen we met ritme-instrumenten, bewegen we op muziek en doen allerhande muzikale spelletjes. Daarnaast wordt er een begin gemaakt met het leren van het notenschrift. In de 1e periode gebruiken de kinderen een klein keyboard, de 2e periode een blokfluit en de 3e periode een ukelele. De kinderen krijgen deze instrumenten te leen om thuis mee te oefenen.

De lessen duren 45 minuten en vinden plaats in het muzieklokaal van de VMOZ op ’t Kofschip.

De cursus wordt gegeven op woensdagmiddag.

Lessen en tarieven

Lessen
De AMV-lessen duren 36 weken, met uitzondering van de schoolvakanties. De lessen worden gegeven op de woensdagmiddag.                                                    De groepsgrootte is maximaal 10 kinderen.

Docent: Anja Oosterbeek

Tarieven
De kosten voor de lessen AMV bedragen € 195,- per jaar. (nog geen €5,50 per les, 36 weken, tijdens schoolvakanties geen les)

Aanmelden

Vul het onderstaande formulier in om uw kind aan te melden voor één van de AMV cursussen. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.

Op zoek naar instrumentale lessen?

Wij werken samen met Muziekplaza Zeewolde