Nieuwsbericht

Welkom in het Pietenhuis

Foto1

Kennen jullie het Pietenhuis in Zeewolde? Ieder jaar komt Sinterklaas hier langs met zijn pieten. Op zaterdag 16 november is het Pietenhuis officieel geopend en op 23 november kwam Sinterklaas een kijkje nemen. Om meer bekendheid te geven aan het Pietenhuis heeft Titia Bron (docent AMV) samen met Wilma van Kasteel dit jaar een Pietenlied geschreven.

Dit Pietenlied heeft de Muziekschool aangeboden als muziekles voor alle kinderen van de groepen 4 op alle basisscholen. Naast het aanleren van het lied werd er ritmisch meegedaan met boomwhackers en andere kleine instrumenten. Het resultaat van deze muziekles laten de kinderen horen d.m.v. een echt optreden in het Pietenhuis.

Optredens in het Pietenhuis:

  • Zaterdag 23 november: 11.30 uur en 14.00 uur
  • Woensdag 27 november: 14.00 uur en 15.30 uur
  • Zaterdag 30 november: 13.30 uur
  • Woensdag 4 december: 14.00 uur en 15.30 uur

Het Pietenhuis is opgericht als onderdeel van “Pieten on Tour”. U heeft er vast al eens van gehoord. De voedselbank is welbekend, maar rond Sinterklaas is het fijn als er naast het eten, ook een cadeautje is voor kinderen die vanwege sociaaleconomische omstandigheden dit niet kunnen doen. Daar zorgt deze organisatie voor. In het Pietenhuis is van alles te doen (gratis): een kijkje nemen, knutselen, disco… Waar? In de Ravelijn. (zie het programma op www.pietenontour.nl)

Zien we jou komende week ook in het Pietenhuis?